fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pach

Jentak

Dobrý den.Při šňupání pervitinu jsem zaregistroval chuť i pach jakoby spálených vlasů,nebo tak něco.Jen mě zajímá, čím je to způsobeno.Dekuji

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás,

a díky za dotaz. 

 

Zmiňujete, že po užití pervitinu vnímáte chuť i pach spálených vlasů, a zajímá vás, čím by to mohlo být způsobené. Těch důvodů by se našlo hned několik, nicméně v tomto případě bude hrát nejspíš hlavní roli fakt, že pervitin je látka, která je neurotoxická a má vliv na smyslové vnímání a prožívání. Je tedy možné, že nikdo z okolí by tento zápach necítil, ale cítíte ho pouze vy, protože jste užil pervitin, který má na vaše vnímání tento efekt.

 

Další možností je, že se při užití pervitin dostává tělo do velkého "stresu", jeho součástí je i větší pocení. Pervitin se mimo jiné může vylučovat i potem, je tedy možné, že vaše konkrétní tělesná reakce na pervitin vede k tomu, že cítíte tento zápach. V takovém případě by něco podobného mohl vnímat i někdo další ve vašem okolí.

 

Poslední možnost, která mne napadá, by mohla souviset se způsobem užití. Pokud užíváte pervitin inhalačně (né šňupáním nebo injekčně, ale kouřením), mohlo by při samotné přípravě skutečně dojít ke spálení vlasů, případně může pervitin při zahřátí sám o sobě (a to i díky příměsím) vydávat podobný zápach.

 

Snad tedy v krátkosti alespoň takto.

 

Ať už užíváte cokoli a jakkoli, dávejte na sebe pozor, pokuste se dostatečně odpočívat a dávat si pauzy, aby se tělo i mysl zregenrovaly. Opatrujte se, a kdybyste potřeboval, neváhejte se znovu ozvat.

 

S pozdravem,

Gabriela Minařík.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko