fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Sertralin - interakce

Xxx

Dobrý den ,může mi být blbě,když jsem si na dojezdu vzala sertralin? Myslíte že můžu mít následkem této interakce serotoninový syndrom?
(Někdy bych si i přála umřít..)

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den, 

 

nejsem si jistá, zda by Vám bylo špatně pouze z jedné tablety Sertralinu. Nepíšete přímo, co se s Vámi dělo, ale vyvozuji z dalších informací, které jste napsala. Zhoršení nálady na dojezdu bývá velmi častým jevem. Serotoninový syndrom se typicky projevuje zvýšenou tělesnou teplotou, pocením, zmateností a následně změnami vědomí až ztrátou vědomí. K tomu samozřejmě bývá zvýšená tepová frekvence a zvýšený krevní tlak.. V každém případě tyto příznaky nepostihují pouze hlavu, ale celé tělo. Podobné příznaky také může mít panika a celá řada dalších věcí. Přes internet se nedá odhadnout jaká jsou aktuální rizika, jestli jste ohrožena nebo ne. Nevím, zda už se stav od doby intoxikace upravil nebo zda pořád pociťujete nějaké nepříjemné zdravotní důsledky. Pokud se nadále necítíte dobře, doporučuji navštívit lékaře a situaci s ním probrat na osobní úrovni.

Přesto bych byla opatrná s dalším užíváním této kombinace, kdy by opravdu mohlo přinést zhoršení stavu,

HS

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko