fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pervitin neúčinkoval

Lili

Dobrý den,

již 8 let svátečně užívám pervitin. První zkušenost jsem měla ve 22 letech. Dám si ho přibližně 2-3 x za rok při zvláštní příležitosti. Problémy jsem nikdy žádné po pervitinu neměla, dojezdy jsem také zvládála celkem dobře. Zdravotní problémy nemám, po psychické i fyzické stránce jsem v pořádku. Žádné další drogy kromě alkoholu neužívám, alkohol si dám tak 2x za měsíc, s pervitinem ho nekombinuji. Léky žádné neberu.

Nedávno se mi stala ovšem zvláštní věc. Po aplikaci drogy se nedostavily žádné účinky. Napadly mě dvě možnosti. Buď se jednalo o podvrh, je pravda, že hořkou chuť jsem při šnupnutí cítila velmi slabě, nebo na mě droga zkrátka z nějakého důvodu nezapůsobila. Neměla jsem vůbec rozšířené zorničky, měla jsem normální chuť k jídlu a večer jsem bez problému usnula. Sucho v ústech žádné, příliv energie také žádný. Toto se mi stalo poprvé.

Je možné, že může nastat situace, kdy droga zkrátka občas nezafunguje? Mohl pervitin přestat na mě třeba účinkovat, i když ho užívám takto jednou za čas? Existuje případně nějaká publikace, či kniha, která tento případ popisuje a uvádí příčinu?

Zatím jsem si žádný další pervitin nedala, dávám si vždy delší pauzy mezi dalším užitím, takže zatím nevím, jestli se tato situace bude u mě opakovat.

Předem děkuji za odpověď

Lili

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Lili,

 

podle toho popisu situace, bych dala spíše za pravdu variantě první. Tedy, že se nejednalo o pervitin. Určitě se při frekvenci užívání a Vaší kondici nemohlo stát, že byste na užití stimulancia nereagovala. Jiné vysvětlení pro to nemám. Snad moje odpověď postačuje. Buďte pro příště opatrná, ne vždy to může dopadnout takto.

 

Za Drogovou poradnu 

HS

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko