fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

k čemu slouží mastičky pro uživatele injekčně

Karlos

Dobrý den zajímá mě k čemu slouží mast heparoid, ichtoxyl, betadine. Mam vtom zmatek děkuji

Odpověděl: Hana Skořepová

 

Dobrý den,

 

Heparoid mast zmírňuje bolesti a záněty, navíc podporuje hojení zánětů žil včetně bércových vředů a změkčuje ztuhlou kůži při žilní nedostatečnosti. Používá se ke zlepšení krevního oběhu po podlitinách (včetně hematomu) nebo poranění měkkých tkání, včetně poranění svalů, šlach. Snižuje tvorbu otoků a urychluje vstřebávání krevních výronů. Dále se používá ke zlepšení tvorby jizev po zraněních nebo operacích a ke změkčení tuhých a vystupujících jizev. 


Ichtoxyl je mast pro zevní použití na kůži k místní léčbě kožních onemocnění. Používá se např. při ekzémech, hnisavých kožních onemocněních, infikovaných plísňových onemocněních kůže, u omrzlin, proleženin,. Léčivou látkou je ichthamol, který působí protisvědivě, protizánětlivě, snižuje tvorbu mazu, má mírný dezinfekční účinek, zvyšuje kožní prokrvení.


Betadine mast  je antiseptický, dezinfekční přípravek se širokým spektrem účinku proti bakteriím, virům, plísním a prvokům. Přípravek se používá na popáleniny, řezné a tržné rány, odřeniny, vředová onemocnění kůže způsobená špatnou výživou tkáně a různá kožní onemocnění spojená s infekcí.  

 

Postačuje takto?

HS

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko