fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pro závislé

Niki

Ahoj všem závislým,ráda bych vás podpořila a povzbudila že přestat s pervitinem opradu jde.
Pamatuji si doby kdy jsem už pervitin uživala 3rokem každý den a byla zoufalá a chtěla přestat,četla jsem tady od ostatních vyléčených že po tom co přestali už není život co býval před drogrami.
Tak jsem si řikala ,že to mám zkažený život i když s tim přestanu a že nemá smysl tedy přestávat.
Ano pár měsiců po tom co jsem přestala brát to bylo opravdu zvláštní,ale je to tím že tělo se dává po tom maratonu s pervitinem dohromady.Za par měsicu se cítíte opět jako dřív a hlavně s čistou hlavou!!!!
Máte radost,cítíte emoce,nemusíte se před nikým stydět že pozná ,že jste sjetí.
Brala jsem 3roky každý den nosem,do toho jsem pracovala a živila ex přítele gemblera,zadlužila jsem se a přišla jsem o řidičský průkaz za rychlost(pod vlivem človek jezdí jako blázen že)
Otěhotněla jsem(neplánovaně)a po tomto zjištení jsem přestala pernik ze dne na den brat,odstěhovala jsem se k rodičům s tim že budu svobodná matka a díte s gemblerem psychopatem vychovávat nechci.Bohužel moje tělo bylo po 3letech brani tak vyčerpané,že i kdyz jsem přestala šnupat hned na začátku těhotenství tak jsem o miminko přišla v 6měsíci kvůli vysokému tlaku,přestalo mu bít srdíčko a já ho musela porodit mrtvé.Bylo mi hrozně bolest a prázdno.

Tři měsice potom jsem poznala svého nynejšího muže se kterým máme dvě krásné děti,žijeme v krásném domě který jsme si spolu vybudovali(já si spaltila dluhy a znovu jsem udělala řidičák)dělám práci která mě baví a jsem opravdu štastná a vděčná že jsem dostala od života druhou šanci.

Na pervitin jsem si za celou dobu ani nevzpoměla snad jen v souvislosti ve strachu o mé děti(aby do toho někdy v budoucnu nespadly)
Vím že je to težké přestat,ale pokud to člověk nedokáže sám musí si říct o pomoc druhým,to je první impulz.Život je krátký na to aby jsme ho promarnili s drogami a tím vším okolo.
Drogy=problémy,špatný život.
Být čistý=znamená být svobodný,mít čistou hlavu,neutíkat od problémů ale řešit je.
Moc na Vás všechny co s tím bojujete myslím,přeji ať dostanete ten správný impuls,proč se na drogy vykašlat.Niki 35let (8let od závislosti)

Odpověděl: Hana Skořepová

Zdravíme Niki, 

 

moc děkujeme za Váš dopis plný podpory a motivace pro ostatní. Je fajn mít takovou zkušenost a podělit se o ní s dalšími. Přejeme Vám a Vaší rodině, ať se daří i nadále dobře.

 

Za tým Drogové poradny 

Hana Skořepová

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko