fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Alkoholismus/delirium tremens

ditrable

Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou mi zodpovědět několik otázek a nějak pomoct vyřešit danou situaci moji rodiny. Otec užívá alkohol uz zhruba 10 let. Poslední 7 let ho užívá každý den v dost velké dávce. Poslední půl roku, to je například 1 až 2 flašky rumu za den. K tomu všemu uz je od svých 17 dost silným kurakem. Nevím co se stále, ale zhruba 5dni přestal užívat alkohol. Poslední 3dny nic neji, odhodlala bych se i říct, ze nic nepije, poti se, přes den spi a přes noc bloudí a mluví sam se sebou, je silné dezorientovaný, ma hulicinace o kockach a o návštěvě, která nikdy nebyla. Krátce řeknu, ze uz je ve stadiu delirium tremens. Četla jsem ze tento stav konci hlubokým spánkem, ale co následuje potom? Můžeme ho z toho spanku vzbudit, popřípadě co se stane? Je osoba samostatně vydelacna, nemá žádné doklady, a něco přes 2roky neplatil sociální ani zdravotní pojištění, takže ho tím pádem ani nemuzem přesvědčit aby šel do nemocnice popřípadě psychiatrii. Je hodně oslabeny, ale i přes to se zeptám, je nám nějak nebezpečný? Mam totiž obavy z jeho halucinaci. Sice jsem se docetla ze ve většině případu je to mikrozoopsie, ale dost mě to trápí. Jak dlouho jeho stav muže trvat? Co se stane, když my nebudeme k němu zasahovat? Dokáže si poradit sam? Co můžeme v naši dané situaci delat? Dopredu strašně moc dekuji za jakou koliv radu a odpovezene otázky.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dobrý den,

 

těžko na dálku, s minimem informací, objektivně hodnotit, ale dle toho, co popisujete, by se klidně o delirium tremens mohlo jednat, což může být dost nebezpečné, potažmo život ohrožující. Doporučuji co nejdříve přivolat tatínkovi pomoc, protože on sám neví, co se s ním děje, nebude si schopen sám pomoc a ani si nebude pamatovat, že tento stav měl. Na nic nečekejte a zavolejte záchranný systém.

 

Za Drogovou poradnu, Markéta Kordová

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko