fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Podle mě je blázen

Lucius

Dobrý den,

Jednou jste mi poradili a teď se obracím opět na Vás s dotazem. Kdysi dávno jsem Vám psala z anglie a potřebovala jsem poradit co tehdy kouřil a tím vám děkuji předem ze jste mi pomohli.Byla to dlouha cesta.Pritel před 6 lety skončil s heroinem a dál se na léčbu začal netadonem a pak přešel na prášky. Ale po čase se opět dostal na metadon. A trvá to do teď. Ale místo heroinu začal více kouřit crack. Poslední 4 měsíce citi nebo vidí všude na svem těle nějaké larvy, které mu prý lezou i z těla. A když mu mluvím že nic nemá a měl by přestat kouřit ten hnus tak mi odvěti že mu nevěřím. V koupelně tráví skoro 3 a půl hodiny a docela už mě to leze na nervy. Larvy údajně vidí i na svém oblečení ale normální člověk ví že je to zašlé a jsou to jen žmolky. Pak se oholí od hlavy až patě a pak když je v posteli zkoumá všechno jak na ni tak i na sobě s nožem a sekrabava si kůži z těla s nožem nebot jsou to podle něho jak říká zvířátka.
Už mě dochází trpělivost mu něco vysvětlovat nejraději bych ho zavřela do blázince. A mě tím nervuje taky.

Děkuji a preji krásný den

Odpověděl: Dana Pěčová

Dobrý den,

 

z toho, co popisujete se zdá, že váš přítel má pravděpodobně toxickou psychozu, kterou by měl léčit v nemocnici.

 

Situace se u vás doma může zhoršovat, může být nebezpečný sobě nebo vám. Pokuste se ho motivovat k návštěvě psychiatra nebo alespoň krizového centra, kde by ho vyšetřili a doporučili léčbu. Tento stav může být opravdu nebezpečný.

 

Přeji hodně štěstí, Dana Pěčová

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko