fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Odpověď Sanaminu

Dan

Zdravím, chci se zeptat a zároveň poprosit o zdroje ohledně informací které jste napsali v jedné z vašich odpovědí. Jde konkrétně o tuto odpověď:

http://www.drogovaporadna.cz/dotazy/24513/prokazatelnost-ze-slin.html

Samozřejmě to není tak, že bych vám nevěřil, ale tyto informace jsou pro mě dost důležité a když jsem je já sám hledal, tak nikde na internetu jsem nenašel ani zmínku.

Dále bych se chtěl zeptat jaké jsou postihy v případě, že člověk pervitin užil, za volant sedl až po více jak 24 hodinách od užití, najedený a vyspaný, ale i přes to nalíže, jelikož se ve slinách či potu pervitin drží až tři dny, takže v pondělí při cestě do práce je člověk pořad vystaven riziku i když užil například v sobotu večer. Osoba je teda odvezena na odběr krve kde pervitin v krvi najdou, ale zjistí, že člověk už pod vlivem nebyl. Samozřejmě bych byl rád, kdyby takovýto proces zůstal bez postihu, ale bohužel se mi tomu moc věřit nechce. Plus mám pocit, že mi někdo už před dobou dávnou říkal, že i přes nezjištěni aktivních látek pervitinu, tedy že člověk nebyl pod vlivem, je trestáno odebráním ridičáku a mastnout pokutou.

Děkuji za ujasnění těchto informaci.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dane, dobrý den,

 

odpověď, kterou jste přiložil v odkaze, odpovídala kolegyně Mgr. Orlíková, která na této Drogové poradně již delší dobu neodpovídá, nemohu ji tedy Váš dnešní dotaz přidělit, aby na to přímo ona reagovala.

 

Nicméně, všichni, kdo zde odpovídáme ohledně detekcí, vycházíme z informací, kterém máme konzultované s toxikologickou laboratoří. Ráda bych, ale připomněla, že údaje, které o jednotlivých údajích poskytujeme, jsou vždy jen orientační, a to z toho důvodu, že jde o velmi individuální záležitosti, které se nedají všeobecně určit pro všechny. Každý organismus se jiný a jinak se s odbouráváním toxických látek vypořádává. Odpověď kolegyně je stará (rok 2012), odpovídala to v době, kdy to s řidičskými průkazy, v té době, nebylo tak horké, jako je tomu dnes.

 

Pokud by Vás zajímali případné postihy a jak se to s řidičským oprávněním, doporučuji konzultovat s Právní poradnou, která se přímo specializuje na oblast nelegálních drog a má výborný přehled o současné a aktuální legislativě. Lze na jejich webovou poradnu poslat bezplatný a nezávazný dotaz, obdobným způsobem, jako jste to udělal u nás, odpověď je většinou v řádu dní, max týden, kontakty níže.

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95

Praha 3 - Žižkov

 

Tel : 222 582 932, 736 760 701 (pouze pracovní dny)

 

Email : ppano@asociace.org

 

Více zde: www.asociace.org

 

Webová poradna: http://www.asociace.org/pravni-poradna-webova-poradna.php

 

Stačí to takto?

 

Za Drogovou poradnu, Markéta Kordová

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko