fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

LSD

Panacek

Dobrý den, byl jsem u “kamaráda” a tam jsem popíjel pivo (2 piva) a jedl polévku. Poté jsem šel na balkón na cígo. Pak jsem se vrátil a vše dopil a dojedl, mezi tím mi ukazoval kamarád tripy.
Když jsem došel domu, tak jsem šel na notebook a vše bylo fajn a najednou jsem měl rozmazaný obraz a nemohl jsem ořečíst ani slovo. Řekl jsem si, že je to divné a šel jsem spát. Druhý den jsem se probudil a zjistil jsem, že jsem měl špatné sny a taky jsem od té doby zmatený. Naštěstí ted mam školní prázdniny, ale nwm jak to budu zvlásat po nich. Už týden se mi točí hlava.
Myslím si, že mi ten hulvát namočil tripa do polévky. Co mam dělat? Nahlásit to na policii, nebo jít k doktorovi? Wbc nevím jak mam postupovat. Děkuji za pomoc.

Odpověděl: Anna Novotná

 

Dobrý den, Panacek,

 

díky za dotaz. Nejjednodušší by bylo se sám otestovat, abyste věděl, na čem jste. "Nevýhoda" LSD je ale taková, že se jeho přítomnost v těle velmi špatně určuje. Z moči je odhalitelný do cca 3 dnů.

 

Po užití se opravdu mohou objevit potíže, které popisujete, jako zmatenost, dezorientace, závratě, únava. Ty to nežádoucí účinky by měly nejdéle v řádu několika málo dní odeznít. Pokud by Vaše potíže přetrvávaly, určitě je tedy na místě kontaktovat lékaře. ten může také vyloučit možné jiné příčiny Vašeho zhoršeného zdravotního stavu. 

 

Můžete se také obrátit na nejbližší adiktologickou poradnu, která mívá v týmu psychiatra - adiktologa.  Adiktologické poradny blízko Vašemu bydlišti naleznete zde: https://www.drogy-info.cz/mapa-pomoci/

 

To, že Vám kamarád, bez Vašeho vědomí, mohl dát do jídla či pití návykovou látku, je opravdu protiprávní jednání. Pokud byste chtěl tento pro Vás ohrožující incident dále řešit, odkázala bych Vás na Právní poradnu A.N.O., která se zabývá právním poradenstvím souvisejícím s problematikou návykových látek. Jejich služby jsou pro Vás zdarma.

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

 

Mají i vlastní online poradnu zde:

https://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Přeji ať je brzy lépe!

 

Za Drogovou poradnu

Andula Novotná

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko