fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Nebezpečí?

Bruno

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda-li je nebezpečná kombinace metamfetaminu a antidepresiv. Nemyslím tím antidepresiva skupiny MAO inhibitorů. Děkuji Vám.

Odpověděl: Bára Orlíková

Každá kombinace psychotropních látek je riziková. Navíc, pokud má někdo předepsaná antidepresiva, tak by mu lékař, který je předepsal, rozhodně užití pervitinu/metamfetaminu nedoporučil. Užití stimulantů může vyvolat úzkostné stavy, případně stávající psychické potíže ještě umocnit, je tu riziko vzniku toxické psychózy, a to nejen v případě dlouhodobějšího užívání, a vůbec - pervitin není bezpečná záležitost ani pro zdravého člověka, natož pro někoho, kdo užívá antidepresiva. A pokud se jedná o užívání léků bez předpisu, samo o sobě je to rizikové, a to o té kombinaci s pervitinem ani nemluvím. Když byste k tomu chtěl vědět něco dalšího, pište. Pokud se jedná o to, že vy sám byste chtěl s touto kombinací experimentovat, tak to ve svém vlastním zájmu nedělejte.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko