fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

vliv marihuany

rebarbora

jak poznám u svého dítěte, zdali kouřilo marihuanu? existuje dostupný test odhalující požití nějaké drogy? jaký má marihuana vliv na 14tiletého chlapce?

Odpověděl: Jana Justinová

Dobrý den. Spolehlivě se konzumace marihuany v podstatě nedá na první pohled poznat. Je možné na ní usuzovat z určitých projevů chování, jako je třeba nezvykle dobrá nálada, nebo naopak útlum v chování, pomalejší reakce apod. Pokud máte u svého dítěte podezření, že kouří marihuanu, bylo by asi nejlepší si s ním o tom promluvit. Je sice pravda, že vám nemusí říct pravdu, ale z jeho reakcí by se dalo třeba něco poznat. Další možností je i test, o kterém píšete. Existují testovací destičky na většinu drog, tedy i na THC (marihuanu). Látky se testují z moči a v případě THC je možné zjistit jejich přítomnost v těle několik dní po konzumaci (výrobce uvádí 1-30 dní). Myslím ale, že jejich použití by měl člověk pečlivě zvážit, protože může být dítětem bráno jako projev nedůvěry, zásah do soukromí apod. Pokud byste si o takové možnosti, nebo i o čemkoli dalším, chtěla s někým popovídat, je možné zavolat k nám do K-centra na tel. 83872186. Co se týče vlivu marihuany na dospívající dítě, je to velmi individuální a taky nevím, jaký vliv máte na mysli, jestli zdravotní, bezprostřední vliv po požití, nebo dlouhodobý vliv na chování. Záleží vždy na tom, jak často a kolik vaše dítě kouří. U tak mladých lidí se například může stát, že kvůli marihuaně pomalu ztratí zájem o ostatní věci, jako je škola, koníčky apod.. Také je určité riziko, že by se přes kouření marihuany mohl dostat k tvrdším drogám. Ale zrovna tak je možné, že vašeho syna marihuana za krátkou dobu omrzí, že to byl jen jednorázový experiment, nebo že jsou vaše obavy zbytečné. Proto by bylo asi opravdu nejlepší ze všeho nejdřív si s ním o drogách promluvit. Přeji hodně štěstí a v případě, že byste potřebovala, je možné celou věc s námi probrat telefonicky nebo osobně, na adrese Osadní 2, Praha 7. Pokud byste se chtěla dozvědět víc o účincích marihuany, najdete informace v levém sloupci poradny.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko