fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

zákon

fst

ještě mám dotaz ohledně seznamu "zakázaných" látek, nikde jsem ho nenašel..čím se řídí česká legislativa..je např. legální katin?nebo lsa?

Odpověděl: Bára Orlíková

"Seznam zakázaných látek" je Příloha č. 1 - 11 zákona O návykových látkách 167/1998 Sb. Zákon stanovuje podmínky legálního zacházení s těmito látkami (např. ve zdravotnictví, výzkumu apod.). Pokud je s látkami nakládáno nelegálně, jde o přestupky, upravené v rámci zákona O přestupcích anebo trestné činy upravené v rámci trestního zákona. V příloze jsou uvedeny pod přílohou č. 1 - 3 Omamné látky, pod přílohou č. 4 - 7 Psychotropní látky, pod přílohou č. 7 Přípravky obsahující omamné látky (kdy je určena maximální přípustná koncentrace omamných látek v lécích), pod přílohou č. 8 Prekursory sloužící k výrobě omamných a psychotropních látek a pod přílohami č. 10 a 11 jsou uvedeny pomocné látky. Jinak - kathin je na seznamu. LSA jsem nenašla, je možné, že je v přílohách pod jiným názvem. Pokud jde o překlep a měl jste na mysli LSD, tak to tam samozřejmě je. Nicméně LSD je zařazeno jak v seznamu psychotropních látek, tak v seznamu prekurzorů, takže jakákoli psychotropní látka, k jejíž výrobě je užita kyselina lysergová, je nelegální. Takže asi tak. Pokud byste potřeboval ještě něco vědět, pište.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko