fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

závislost na stilnoxu?

Dobrý den, po smrti otce uživám 1/2 tabl. Stilnoxu denně, obvodní lékařka mi ho už nechce psát a také bych ráda byla bez prášku. Jenže to nejde. Musím fungovat v práci i v rodině. Bez prášku nespím,když si vezmu čtvrtku, nespím také. Doktorka mi napsala neurol, jenže já ho brát nechci, myslím, že je to z louže pod okap a větší závislost. Ještě ke všemu bych ráno nemohla řídit. Po půlce stilnoxu spím dobře, dávku nezvyšuji, jenže ho už pravidelně užívám 3 roky. Homeomatika, bylinky,nepomáhají,po teplém mléku s medem běhám v noci stále... Známý psychiatr mi doporučil Tritico.Ale já se bojím. Nebo mám zkrátka nespat, za cenu hrozných dní až budou děti např. na škole v přírodě, vzít si dovolenou a čekat že si tělo poradí samo? Poradíte mi?

Odpověděl: Jakub Minařík

Osobně bych doporučil dohodnout se s kolegou psychiatrem a zkusit to Tritico. Je to lék jiné skupiny a riziko závislosti je mnohem menší. A až se stav ustálí, budete je moci vysadit. Působí to menší problémy. Neurol, lexaurin a podobné léky neberte. V tomhle stadiu by to znamenalo větší riziko závislosti, než stilnox. Jinak nespavost po vysazení medikace většinou odezní během několika týdnů. Stačí?

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko