fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Ondro a jeho kouření heroinu

ABSTINENT

Já bych chtěl reagovat na Ondru a jeho myšlenku, že mu kouření heroinu nic nedělá, nic negativní. Ondro, přestaň s kouřením heroinu, je to nebezpečný a 3 měsíce, to je dosti dlouhá doba na závislost. Heroin je tvrdá droga, to není tráva. Trávu kouřit 3-4x do týdne je ok, ale heroin ani ne. Ani 2x do týdne, i to je moc. A ještě kombinovat s alkoholem atp. to je risk. Máš 18-19 let a jsi na nejlepší cestě bejt ve 25-27 letech závislej, injekčně heroin, máš návyk, máš chuť, to není daleko od zvýšení dávky na 4-5x za týden a pak to najdenou nebude stačit a sáhneš i na jehlu. I když se ti to teď nezdá, ale máš na to předpoklad, dosti vysokej. Proč sem píšeš, proč se ptáš? Ty teď váháš a očekáváš, že ti tady MUDr. Minařík řekne, jo Ondro, klidně kuř, klidně, nic se neděje ale sám Ondro víš, že se děje. Máš bohatý skusenosti s drogama - cigarety, alkohol, extáze, tráva, heroin. To je hodně. A typnul bych že i něco jiné.

Odpověděl: Jakub Minařík

No, snad jen přepošlu. A to že heroin není tráva je celkem dobrý příměr. A taky mě napadá jedna drobnost. On heroin a alkohol jsou dosti podobné látky, obě patří mezi narkotika. Dost často se stává, že jidi co hodně pijou, snáze sklouznou do heroinu a heroinisti naopak do alkoholu. Tak buďte opatrní.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko