fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Efedrin

terry

Chtela bych se zeptat na vas nazor na uzivani mahuang extraktu a efedrinu. Muze byt dlouhodobe uzivani, 1000mg denne mahuangu coz by melo odpovidat 16% efedrinu, nebezpecne? Lze si v pri tomto mnozstvi vybudovat zavislost? V prodejne s fitness vyrobky mi byl tento preparat doporucen pro zvyseni koncentrace a vykonnosti, ale nejsem si jista.. Co Vy na to?

Odpověděl: Jakub Minařík

Riziko samozřejmě existuje, ale přece jen efekt je celkem mírný, pravděpodobnost závislosti malá. Měla byste ale vědět, že tenhle preparát má pár rizik, třeba: - problémy se vzestupem krevního tlaku - možnost vyvolání potratu - riziko provokace glaukomového záchvatu - riziko pro nemocné s feochromocytomem - problémy s kontrolou hladiny krevního cukru u nemocných diabetem - zhoršení nespavosti, úzkostné poruchy ev. - provokace sebevražedného jednání u nemocných s depresí - ... Prostě - přečtěte si pečlivě příbalový leták.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko