fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

pinon

Dobrý den. 12.8.2005 jsem si jednou natáhnul z jointa marihuany. Jak dlouhou dobu by mohl být pozitivní test (moč,krev)?

Odpověděl: Bára Orlíková

Testy na THC se standardně provádí ze vzorku moči. Laboratorní test zachytí THC po zhruba stejnou dobu jako orientační jednorázový test (s tím, že pokud je výsledek orietnačního testu pozitivní, měl by být ještě ověřen laboratorně, aby se potvrdila pozitivita - tedy laboratorní testy jsou spolehlivější). V moči se dá THC zachytit od několika dní do několika týdnů od posledního užití. Doba, po kterou se dá užití konopné drogy detekovat, závisí především na frekvenci a intenzitě předchozího užívání. Takže pokud jste kouřil pouze jednou a to před měsícem, tak to již v testech jistě prokazatelné nebude. To byste musel kouřit marihuanu dlouhodobě a denně, aby to bylo po měsíci prokazatelné. Z krve se testy běžně nedělají, navíc v krvi je THC zachytitelné jen velmi krátce (řádově 1- 2 dny). Proč to potřebujete vědět? Hrozí Vám nějaké problémy?

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko