fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

prosba

máma

Dobrý den, mám 21letého syna a mám podezření, že bere drogy. Před rokem ukončil střední školu a šel pracovat. Byl tam půl roku a odešel. Pak začal dělat jinde, ale neřekl kde. Zároveň se odstěhoval z domova a údajně bydlel s přítelkyní. Na adrese, kterou nám udal, jsme ho nenašli. Přítelkyně před čtvrt rokem od něho odešla. Proč, nevím. Neznáme ji, viděli jsme ji jenom jednou, a to náhodou. Kontakt jsme udržovali tím, že jsem mu volala na mobil a občas se doma zastavil. Teď už 6 týdnů o něm nic nevíme, zřejmě nedělá ani nebydlí. Když byl doma naposled, tam byl velmi zanedbaný, špinavý, nechtěl, abych mu vyprala, že to je dobré. Špatně jí, je velmi hubený. K tomu, že by bral drogy, se nikdy nepřiznal, ale podle toho, co jsem četla o těch, kteří drogy berou, má klasické chování. Nevím, jak se s ním mám zkontaktovat, mobil mu nefunguje. Mám o něj velký strach. Děkuji.

Odpověděl: Jakub Minařík

Pozorně jsem si váš dotaz přečetl a dosti dlouho o něm přemýšlel. Myslím, že je možné že syn bere drogy, přinejmenším bych považoval za stejně pravděpodobné, jako že se u něj rozvíjí nějaká vážná duševní porucha, například schizofrenie. Osobně bych doporučoval, aby syna viděl psychiatr. Až se zase doma objeví, považoval bych za moudré syna k některému psyhiatrovi doručit.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko