fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

ganja

speedy

Zajímalo by mě jak to s tou travkou vlastně je, příští rok dělám maturitu a zatím mi nepřipadá že by moje pamět byla nějak ovlivněná.Ve škole nepatřím sice zrovna mezi ty nejlepší,ale je tam dleko víc nehuličů kteří maj větší problémy. Je mi 18 hulím uš 3 roky prakticky deně po sklizni i třeba 4 za den pukám.Zahulím si ráno neš nastopím do autobusu pak ve škole o obědové přestávce po škole a pak ještě když du ven s kamošma.Občas si zapukám i doma když se nudím a dost často se mi stává že si dám šluka ještě před spaním aby se mi líp spalo.Beru ganju jako takoví životní styl Kolik času mí ještě zbívá neš se dotaví nějaké příznaky. Těmi příznaky nemyslim deprese a chuť skusit něco silnějšího.Jde mi spíš o tu paměť. A taky by mě zajímalo jakým způsobem travka ničí paměť-je to jak u alkoholu že zabíji mozkoví závity?

Odpověděl: Jakub Minařík

Ono se to projeví spíše: - při větší zátěži - a možná trochu později, v 18 je člověk plnej energie, tak to vykompenzuje - taky možná nemáte srovnání jaký by to bylo, kdybyste ty 3 roky nehulil. Ale jestli se budete učit na maturitu, tak to omezte. Půjde to pak líp. P.s. Ta porucha je reverzibilní, tzn. když přestanete hulit, postupně se to vrátí k normě. Nedochází k morfologickému poškození mozkové tkáně jako třeba u alkoholu.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko