fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

no one

dobry den, chtel bych vedet jake negativni dopady ma dlouhodobe uzivani pervitinu na telo. co devastuje nejvic a taky co pride na radu prvni.

Odpověděl: Bára Orlíková

Zkuste si přečíst text o pervitinu na těchto stránkách (pod rubrikou Stimulační drogy). Tam se dozvíte více o fyzických důsledcích užívání pervitinu. Obecně lze říct, že pro organismus je užití pervitinu velká zátěž a že těžko leckdy oddělit fyzické a psychické důsledky. Jde i o to, zda se jedná o jednorázovou intoxikaci nebo dlouhodobé užívání. Pervitin svým stimulačním účinkem zatěžuje kardiovaskulární systém (srdce a krevní oběh - zvyšuje se krevní tlak, tep, zvyšuje se tělesná teplota), nervový systém (při dlouhodobém užívání může způsbit organické poškození mozku), zvyšuje riziko křečí, způsobuje obvykle rapidní úbytek váhy, který zas má další zdravotní důsledky, nepociťování únavy vede k vyčerpání, potížím se spánkem, podrážděnosti a neklidu - na to se pak vážou psychické potíže, které mohou ústit až v toxickou psychózu. A pak samozřejmě v neposlední řadě je tu velké riziko rozvoje závislosti. Pokud se pervitin aplikuje injekčně, přistupují k tomu ještě specifická rizika související s tímto typem aplikace - riziko infekčních chorob, zánětů žil, abscesů apod. Proč se na to vlastně ptáte?

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko