fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

LSD

iNFO

Dobrý den, myslím že vaše poradna funguje skvěle. Chtěl bych vás upozornit, na knihu:LSD - mé problémové dítě napsal ji Albert Hofmann. Je na teto adrese: http://www.mujweb.cz/zabava/lycaeumCZ/lsd.htm Nedávno zde byl dotaz jestli se LSD muže skazit, tady je myslím odpověď: LSD je dokonale stabilní pouze ve zcela vzduchoprázdných ampulích chráněných proti světlu. Pro biologické výzkumy a lékařské použití byly takovéto ampule obsahující 100 Lg (0,1 mg) vodného roztoku tartrátu LSD (tartarické soli LSD) vyráběny právě firmou Sandoz. LSD v tabletách, doplněných aditivními substancemi které inhibují oxidaci, není dokonale stabilní, ale při nejmenším vydrží déle aktivní, preparáty LSD dostupných na černém trh , ve formách do LSD namočených kostkách cukru nebo kouscích savého papíru, v kterých LSD dekomponuje během doby od jednoho týdne až do několika měsíců.

Odpověděl: Bára Orlíková

Díky za informace. I když jsem tedy bohužel nenašla ten dotaz, na který narážíte - tedy na téma, jestli se LSD může zkazit. Knihu samozřejmě známe - pokud v našich odpovědích nejsou třeba tak podrobné informace jako citujete z knihy, je to spíše kvůli srozumitelnosti odpovědi pro tazatele anebo proto, aby uvedené informace nemohly sloužit jako návod k užívání drog. Netušila jsem, že dílo A. Hoffmana je celé takto na internetu. Třeba se nám odkaz bude hodit.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko