fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Tramal

Johnnypetka

Díky za odpověď, mě by spíš zajímalo, jestli ničí třeba játra a v jakém množství. Mám problémy se zlomenou nohou a Tramal mi dost pomáhá. Neberu ho samozřejmě pravidelně, asi tak 3x do měsíce a pak třeba měsíc zase ne... Díky Johnnypetka Tramal Johnnypetka (17.05.2005 19:30) Dobrý den, zajímalo by mě, jakým způsobem působí Tramal, v jakém množství a při jaké pravidelnosti může způsobit závislost. Díky za odpvěď. J5 MUDr. Jakub Minařík (17.05.2005 23:27:24) Tramal je opioid. Závislost může po dlouhodobějším užívání způsobit již v terapeutických dávkách, při denním užívání. Obyčejně je jej potřeba užívat dlouhodobě, po týdnu, 14 dnech závislost jistě nezpůsobí, pokud je ale užíván měsíce či roky tak je závislost jistá. Hodně záleží na individuelní vnímavosti jedince. Stačí? :-)

Odpověděl: Jakub Minařík

Pokud ho berete třeba 3x do měsíce tak by to neměl být problém. Já mám taky problém se zlomenou nohou a taky ho tu a tam užiju. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko