fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

dotaz

b

Mám čistě spekulativní dotaz.Když už přijdou ty příslušné policejní orgány k někomu domů (třeba na udání) a uvidějí tam na parapetu několik květníků s marihuanou,jak to můžou brát jako trestný čin (nebo jako přestupek,to je jedno),když si tam jen ty rostlinky prostě a mírumilovně rostou a nikdo je před těmi policisty nekouří,nepředává,neprodává,nepašuje...?Vždyť je to "jen" kytka a jak tomu člověku někdo dokáže,že jí nepěstuje třeba pro...studijní účely nebo prostě jen jako pokojovou květinu?Neříkejte mi,že už je v dnešní době trestné i pěstitelství kytiček. :)

Odpověděl: Jakub Minařík

Čistě spekulativně, na jedné straně je to výroba a držení omamných a psychotropních látek a je to trestný čin, na straně druhé je třeba, aby vám prokázali úmysl. K té druhé straně, tváří v tvář orgánům leckerá odvaha spadne do kalhot. Navíc když vám doma najdou sušený a šlukovku k tomu. :-) Ale pěstitelství kytiček samozřejmě trestné není.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko