fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

léčení

iva

Dobrý den, prosím o radu, jaké zařízení by bylo pro mého 23 syna nejvhodnější. historie - v začátku ledna jsem ho s toxickou psychózou odvezla do PL Horní Beřkovice, kde byl propuštěn s léky na podezření na schizofrenii, s tím, že bude ambulantně léčen. (Syn užíval minimálně od 16 let marihuanu a pervitin, LSD apod.). Psychiatrička mu léky odebrala s tím, že mu nedělají dobře, v AT poradně jsme se dohodli na léčebný pobyt v komunitě. Syn byl 14 dní na detoxu v Kosmonosích, kde vůbec s nikým nekomunikoval, maximálně s ošetřující lékařkou. Odvezla jsem ho do komunity - dobrovolně White Light 1, kde vydržel týden, s nikým nekomunikoval, neúčastnil se činností komunity, vyhýbal se práci. Odjel přesto, že jsem mu řekla, že se nemá kam vrátit, nechal tam klíče od domu a se stokorunou odjel. PS. Jak mám dál postupovat? Doma prodal co se dalo, když mu otec nechtěl dát peníze, ničil věci, křeslo, video apod. nevím si rady, děkuji.

Odpověděl: Jakub Minařík

Vzthledem k tomu podezření na schizofrenii a tomu podivnému chování bych lékařku kontaktoval s tím, že se situace nevyvýjí dobře. Možná že se stav nějak změnil a nasazení léků by bylo opět na místě. Protože to co popisujete, resp. ta změna vypadá trochu jako psychotická epizoda.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko