fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

narušení vztahů

Kačka

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na několik problémů našeho syna.Je mu sice 26 let,ale přece....Po 8.letech užívání heroinu/s 1/2-1ročními přestávkami,kdy moje rodina procházela poklem,/se syn odhodlal s problémem něco dělat.Po absolování léčebny a náslédného doléčovacího pobytu si našel podnájem a práci.To vše je veliké jeho plus.Ale co mě zaráží,jeho chování k rodině,má velice inpulzivní jednání,je velmi kritický k jakýmkoliv poznámkám,výbušný.Potom ho vše přejde a jako by se nic nestalo.Chtěla bych se zeptat,zda je možné určité poškození mozku vlivem drog.S mužem vůbec nevíme,jak se s ním bavit,i když máme pocit,že o to vůbec nestojí.Na jednu stranu se těší domů/je totiž na nás velmi citově vázaný/,a když přijede,tak je doma dusno.V podstatě si nemáme co říci,a když seho ptáme,jak se má ap.,tak ho to obtěžuje.Nechceme se zase vnucovat,ale to napjetí je strašné.Má picit,že se mu stále ubližuje,že si vezmu dovolenou,abych ho hlídala,no prostě mi to připadá zvláštní,když už abstinuje takovou dobu.Prostě mám pocit,že se odcizuje,že ho ztrácíme.Třeba to chce ještě čas,nechceme ho ztratit ,záleží nám na něm a přáli bychom mu,aby byl v životě šťastný.Děkuji za příp. radu.F.

Odpověděl: Jakub Minařík

K organickému poškození mozku dojít samozřejmě může, ale váš problém se mi jeví spíše jako vztahová záležitost. Možná by stálo za to se synem na tohle téma začít komunikovat, třeba se vám barieru podaří prolomit. Nebude to ale jednoduché. Jinou dobrou radu nemám. Leda snad - i vy se můžete zajít někam poradit. Kdybyste měli zájem, napištěe odkud jste, zkusím vám nějaký kontakt vyhledat. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko