fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Psychika po drogové závislosti

Dobrý den, nevím,jestli se na tyto stránky dost hodí můj dotaz,ale ptám se už všude. Před časem jsem začala mít báječný partnerský vztah s člověkem,který bral 5 let pervitin.Ted už je rok a půl "čistej" a to jakože fakt je.Aspon v to doufám. Jen je vidět,že braní drog mu hodně pomátlo psychiku,mívá časté výkyvy nálad,které jsou takřka fatální. Moc by mě zajímalo,jakým způsobem na lidskou psychiku droga působí.A hlavně také to,jak by se k němu mělo chovat jeho okolí. Jsem z toho často zmatená a nevím si rady. S "normálním" chováním u něj často nemám šanci. Moc děkuju za odpověď.

Odpověděl: Jakub Minařík

Myslím, že byste se k partnerovi měla chovat úplně normálně. Drogy sice mohou člověka změnit, ale pokud zůstane člověk duševně zdráv, tak by se nic měnit nemělo. Zkusila jste se s ním o jeho podivnostech bavit? A taky o tom, co s tím máte dělat? No, klidně jěště napište. Je to myslím na delší komunikaci. P.s. Ve vztahu se někdy lidi chovají dosti zvláštně i bez drogové kariery v minulosti. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko