fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Kouření marihuany

Zdravím poradnu, je super, že tahle stránka existuje, myslím, že dost lidem může pomoci nebo třeba jen upevnit si názor na nějakou drogu. Já bych se chtěl zeptat, zda, když občas kouřím marihuanu (průměrně 2krát za měsíc, maximálně tak 4krát) mi může nějak uškodit nebo třeba navždy poškodit zdraví. Dále bych se chtěl zeptat, měl jsem mononukleózu a četl jsem tu, že není doporučeno kouřit ani kouřit marihuanu, ale co potom udělají lidé závislí na cigaretách? Já sám nekouřím, ale 2krát jsem už zhruba po 14 dnech od normalizace testů, které jsem měl poměrně malé i na začátku onemocnění (1,6) a klesli mi už po třech týdnech kouřil marihuanu. Může mi tedy občasný jointík teď nějak trvale poškodit zdraví nebo opět zvýšit jaterní testy? Moc děkuji za odpověď.

Odpověděl: Jakub Minařík

Vaše dotazy jak to dělají kuřáci jsou na místě. :-) Obyčejně kouří. Nicméně, plnou abstinenci v trvání alespoň 1. roku po normalizaci jaterních testů lze doporučit. Co se týče vašeho občasného kouření konopí, když to nevydržíte, nedá se nic dělat. Vydržte alespoň nepít alkohol, ten je mnohem horší. Totéž platí pro přepálené jídlo, ... Jistě vám doporučili nějakou dietu. Tak jí dodržujte a hulení omezte seč to půjde. Kdyby byly nějaké nejasnosti, napište. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko