fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

koláček

tajsa

Předevčírem jsem nevědomě (byla jsem naivní) požila čtvrtku koláčku s nějakou drogou. Nevím, o co šlo. Tu noc jsem pila víno, tak je možné, že se jím účinek umocnil. Každopádně, jsem zažila úzkostný stav se zimnicí, ztrátou normální schopností vnímání času a prostoru, který mírně přetrvával ještě druhý den ráno. Dnes dopoledne na mě přišel opět podobný úzkostný stav se zimnicí, který mě dost vyděsil. Chtěla jsem se zeptat, jestli ještě po takové době může nějakým způsobem přetrvávat účinek té drogy (nebo jestli to snad nemůže být příznak návyku, i když šlo pouze o čtvrtku koláčku a nikdy dřív jsem žádnou drogu nezkoušela) a o jakou látku mohlo jít. Moc díky.

Odpověděl: Jakub Minařík

No, nejspíš to byla marihuana, o návyk se rozhodně nejedná, to člověk musí užívat dlouhodobě. Tohle je jen následek jednorázové intoxikace, kdy jste navíc byla konfrontována se stavem, kterému moc nerozumíte, nevíte jek vzniknul, ... S tím bývají někdy obtíže a ty stavy se mají tendenci vracet. Hlavně, když je z toho člověk vystrašený. Ale obyčejně bez následků odezní. Tak se ničeho nebojte, odpočiňte si, běžte na procházku, ono to zmizí. Kdyby ne, napište, něco vymyslíme. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko