fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

příznaky z vysazení

MN

Užívám 7 let rivotril 0,5 mg,byl mi předepsán obvodní lékařkou na úzkost,ale neupozornila mě,že na něj po delším užívání vzniká psychická a fyzická závislost.není o tom nic ani v příbalovém letáku,tak jsem ho s "čistým svědomím" barala tak dlouho. Zpočátku jsem brala 1,5 mg denně,nyní beru 0,5 mg denně-půlku ráno a půlku večer.Zkoušela jsem ho vysadit,ale zhruba po 10 dnech se u mě projevily příznaky z vysazení-třes,průjem,zimnice,závratě a pocit,že zešílím.Asi před měsícem mi psychiatr naordinoval Wellbutrin,který by mi měl pomoci ho vysadit.Chtěla bych se zeptat,zda s tímto lékem je možné ho vysadit bez tak velkých abstinenčních příznaků,jak dlouho a po jakých dávkách bych ho měla vysazovat,aby ty příznaky byly co nejmenší.Moc děkuji za odpověď,MN.

Odpověděl: Jakub Minařík

Dávka 0,5 mg denně je docela malá, vysadit by neměl být problém. Wellbutrin by vám měl pomoci odvykací příznaky zvládnout. Jestli jste měla s vysazováním obtíže, tak zkuste napřed vynechat tu ranní polovinu, po 14 dnech tu večerní. :-) Myslím, že byste to měla zvládnout. Kdyby byly nějaké obtíže, napište. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko