fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

tehotenstvi u drogove zavisle

misa8

Dobrý den, mam 28 letou sestru, ktera je v sestem mesici tehotenstvi a uz je to asi paty rok, co jsme se dozvedeli, ze je drogove zavisla. nechtela nikterak pomoci, pomocnou ruku od rodicu vracela tim, ze jim neustale vykradala byt a podobne. dnes zije napul u rodicu, ale vetsinu casu travi u sveho pritele tez drogove zavisleho. ze je v sestem mesici tehotenstvi jsme se dozvedeli pred tydnem a rodice to silene vzalo a vubec si s tim nevedi rady. sestra tvrdila, ze byla u gynekologa, ale sama jsem si to overovala a nikde nebyla a zrejme se asi nikam nechysta. tvrdi, ze jiz nic nebere, ale opravdu nevim, jestli se ji da verit. myslim si, ze obcas si neco da. chtela jsem se zeptat, jeslti ma nejakou povinnost ze zakona jit na prohlidku ke gynekologovi a jestli ji vubec v nektere nemocnici prijmou k porodu, kdyz si neplati zdravotni pojisteni. a jak se mame v takoveto situaci zachovat a co vubec delat. rodice si dite nechat nemohou, oba jsou zamestnani a z financniho hlediska si nemuzou dovolit, aby mamka praci nechala a starala se o dite. museli jsme ji odhlasit z trvaleho bydliste, kvuli jejim dluhum, takze u rodicu byt taky nemuze a ani nevim, jestli by to rodice psychycky zvladli. Bojim se aby nekde neporodila tajne a s ditetem se neco nestalo. Existuji nejake azylove domy pro takoveto lidi? Poradite mi prosim, co mame delat?

Odpověděl: Bára Orlíková

Odpověď na tento dotaz je tedy dle naší dohody již u Vašeho předchozího dotazu s kódem 21300 a příslušné kontakty Vám vložím do odpovědi na dotaz 129303.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko