fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

zánět žíly

Marcela

Syn si píchá Subutex a již 3x za poslední 2 měsíce se mu na ruce udělal zánět s tvrdým středem, musel na chirurgii a dostal antibiotika - již 3x, jednou mu dali dren a vyčistili hnis. . Nechce přesto přestat s jehlou a já se bojím, že se situace bude opakovat a už mu nic nezabere. Je nějaká mast nebo tinktura, která by pomohla zabránit v první fázi, než se zánět rozvine? A proč to vlastně vzniká, píchá vedle nebo má nečistou jehlu?

Odpověděl: Jakub Minařík

Nejspíš nečistá jehla, špatná injekční aplikace, defekt imunity, může být od všeho trochu. Navíc, subutex je lék určený k sublingvální aplikacim (má se nechat rozpustit pod jazykem), injekční aplikace je nebezpečná a nevhodná. Poškozuje žíly a může způsobit problémy s průtokem krví plicemi, ... syn by měl injekční aplikace zanechat, jinak je to celé dost na nic. Ohledně toho očetření žil, dobrý je heparoin a ketazon mast. Ale předevšm, neužívazt injekčně.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko