fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

vysazení rivotrilu

Bobinka

Užívám několik let rivotril 0,5mg.V poslední době jsem brala 1 mg denně.Pokud ho budu vysazovat po osminkách dlouhodobě,mohu se tak vyhnout příznakům z vysazení?

Odpověděl: Jakub Minařík

Ano, určitě. Příznaky z vysazení budou mírné nebo spíše žádné i když budete vysazovat mnohem razantněji. Osobně bych doporučil třeba 0,25 mg za 10 dní a to už je hodně opatrný způsob. Po vysazení se můžete cítit podrážděná a mít trochu obtíže se spaním, na to bych doporučoval meduňkový čaj. Celkem pomáhá. P.s. Jinak se vám samozřejmě můžou vrátit obtíže, které jste měla před zahájením léčby rivotrilem, ale to by vám asi nejspíše objasnil lékař, který vám lék psal. Říká se tomu Rebound fenomén, týká se to některých onemocnění, třeba panických atak. Ale já vlastně nevím, jestli jste nějaké obtíže měla a Rivotril berete legálně. Jen Upozornění: Pokud trpíte třeba epilepsií a lék kvůli tomu berete, tak doporučuju nevysazovat!

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko