fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Nevím jak bych dotaz formuloval, nevím ani kde bych se mněl obrátit kdyš dotyčný nehodlá otom komunikovat.Jedná se o mého švagra je závislý už to nepopírá ale nechce říct na čem, co jsem mněl možnost vypátrat tak údajně bere prášky a kouří kde co jak řekl jeden jeho známý. Chtěl bychom mu pomoct ale nevíme opravdu jak.Nikdy jsem s drogama nebo s lidma co je berou nepřišel do kontaktu.Dva tři dny oněm nikdo neví. Pak příjde jenom brečí je zamlklý na otázky mlčí. Druhý den zase vypadá jako by se nic nestalo. Jeho okolí na něm nic nepozná ani ny jsme nic dlouho nepozorovaly až nastaly finanční problémy.Akorát začal trpět průjmama a po těle se mu začaly oběvovat uhrovité pupínky coš ve 30 letech myslím není normální.Manželka od něj odešla kvůli jeho dluhům.Nevím jestli takové příznaky má nějaká droga. Nejspíš taková obecná informace nestačí ale víc z něho nedostanem. Vím že pro léčbu musí sám chtít. Všechny nás obelhává že se půjde léčit ale zase jsou to jenom lži.Nevíme co dál.Jestli by jste mi mohli nějak poradit tak předem děkuji.Ačkli myslím že není asi co radit. Karel.

Odpověděl: Jakub Minařík

Nejspíš bych doporučoval si o tom se švagrem promluvit. Průjmy by mohli naznačovat heroinový odvykací stav a když se podíváte na texty o jednotlivých drogách, tak tam myslím najdete dost faktů. Pokud zapadnou, tak asi budete alespoň orientačně vědět. Ale alfou a omegou je si s ním o tom promluvit.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko