fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Co teď?

Máša

Dnes už 18 letá dcera odešla za svým přítelem bez bydlení,s kriminální minulostí i přítomností, 2 roky na Subutexu.Teď , po 4 měsících, dcera s rodinou už komunikuje, je ale "jiná". Nemá špatné svědomí, necítí vinu a jakoukoliv naši pomoc bere jako samozřejmost (např. peníze, vyprání věcí, ubytování psa.)Při našem setkání za ni mluví přítel - mají prý stejný názor.Když náhodou přijde sama, je hovorná, odsouhlasí moje výčitky.Našim známým vypráví nesmysly o nás.A další obrovská změna-zhubla prý 10kg, tzn.na 46 (165 cm),velmi nečistá pleť, rozpraskané rty, nenalíčená, mastné vlasy, špinavé nehty.Troska.Na můj dotaz na mytí vlasů odpověděla, že aby se nenachladila.Přítel jí připomněl, že se nechtěla umýt ani před návštěvou doktorky.Dcera má před maturitou, ještě loni aktivně 6xtýdně sportovala, naše rodina je úplná,práci máme.S mladší dcerou mají výborný vztah, ta teď trpí.S původními kamarádkami se nestýká. Mýma očima - zbláznila se. Snažila jsem se objednat k dr.psychiatričce se zkušeností s léčbou drog.závisl., ale prý je obsazena do února.Já docela spěchám. Je možné, že jde o nějakou psychickou nemoc nebo drogy? Nechceme ji ztratit, ale nevíme, jak bojovat.A bojovat vůbec?

Odpověděl: Jakub Minařík

No - myslím, že vaše dcera se svým přítelem bere (drogy). Vypadá to dost charakteristicky. Asi by stálo za to pokusit se nějak intervenovat, nebo se o to alespoň pokusit. Není to ale moc na radu po internetu, spíše o tom někam zajít. Pokud mi napíšete odkud jste, zkusím vám nějaký kontakt poradit. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko