fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

VZTAH s clovekom trpiacim halucinogennou psychozou

strangerka

Tak chodim s chlapcom,ktory trpi touto poruchou, pri vypuknuti nemoci mal maniodepresivne stavy,potom ho hospitalizovali a po troch mesiacoch sa vratil domov a snazil sa upravit si svoj zivot.asi rok a pol to bolo fajn,ale nedavno sa u nho prejavila mania,tal sa dal dobrovolne hospitalizovat.Moja otazka je,ci je mozne s takymto clovekom zit normalny zivot?ja viem,ze asi na to nie je odpoved,ale aj tak sa pytam. Alebo co mozem od takeho cloveka ocakavat? A este sa chcem spytat,ci je sanca,ze sa uplne vylieci? Dakujem.

Odpověděl: Jakub Minařík

Máte pravdu, že odpověď na to moc není, resp. je obtížná. Více byste se asi dozvěděla od psychiatra, ke kterému váš přítel chodí. S ním to můžete konzultovat. On by asi nejlépe odpověděl, jaká je prognosa a pravděpodobnost dalšíhoi vývoje. Duševními poruchami ktaré jmenujete trpí hodně lidí, mnoho z nich je pro život nepoužitelných, existují však i takoví, kteří žijí a fungují i navzdory duševní poruše.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko