fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jak pomoci otci-alkoholikovi?

jitka

Dobry den, ziji ve spolecne domacnosti s obema rodici a uz nechci jen prihlizet, jak otec vsechno kolem sebe nici. Pravdepodobne jde u nej o nejakou rozvijejici se dusevni poruchu, ktera se projevuje hlavne v kombinaci s alkoholem, a to tak, ze otec si pak vpodstate cokoli vezme jako zaminku k nesmyslnemu slovnimu napadani svych blizkych i pratel, krici, je neskutecne hruby a sprosty, nesmyslne obvinuje z veci, ktere se nikdy nestaly... vzdy se pritom "vytoci" az k nepricetnosti a uz se i stalo, ze nekoho z nas fyzicky napadl. Dialog s nim neni mozny, nedochazi mu, ze neni neco v poradku. Po "incidentu" odchazi (nekdy place, vzdycha, funi a hlasite "hyka") a druhy den si nic nepamatuje. Je mu 55 let, problemy s alkoholem ma jiz od svoho mladi a vim z vypraveni, ze jeho otec i dedecek trpeli podobnymi dusevnimi problemy. Muzete mi poradit, co udelat, jak ho "donutit" k lecbe? Kam se mame obratit?

Odpověděl: Jakub Minařík

Asi bych doporučil vyhledat ambulanci psychiatra ve vašem okolí a tam se zajít poradit. Pomoci by vám mohl ostatně i praktický lékař. To je myslím nejlepší cesta, jak se pokusit problém řešit. Kdyby to nešlo, nebo nějak nevyšlo tak ještě napište, zkusíme něco vymyslet.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko