fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

mája

přítel má dg. hraniční porucha osobnosti.dříve experimentoval s drogami, lékami, nyní chce vyzkoušet lsd. Je to pro něj více rizikovější?

Odpověděl: Jakub Minařík

Určitě. Je mnohem větší pravděpodobnost, že dojde k nějakému špatnému tripu a porucha se bude dekompenzovat. Osobně bych mu doporučil na to rezignovat. Pokud se od toho nenechá odradit, tak bych velmi důsledně dbal na bezpečnostní pravidla - set a setting a kvalifikovaný průvodce. Jen pro informaci, set a setting znamená, že lidi, v jejichž přítomnosti bude experiment probíhat, bude dobře znát a bude je vnímat jako bezpečné. Totéž se týká místa, kde intoxikace proběhne. Kvalifikovaný průvodce by měl být někdo, jako šaman. Měl by mít zkušenost s prováděním lidí změněným stavem vědomí a měl by vědět, co udělat, když se to nedaří. Intoxikace by rozhodně neměla proběhnout někde v klubu nebo na koncertě, nebo někde, kde je riziko úrazu. Lépe je se na to ale vykašlat.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko