fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

markéta

pokud lidi užívají perník na učení..o kolik víc jsou schopni se toho naučit +-? byť je to uloženo v paměti jen na pár dní..

Odpověděl: Jakub Minařík

No, musí to být jen krátkodobě a pak je člověk schopen se toho naučit celkem dost - ale nejsem schopen množství specifikovat - prostě je toho mnohem více - dokonce to v hlavě celkem zůstává. Problémem trochu zůstává načasování formy - protože se stane, že se člověk sice naučí, ale když má podat výkon, má problém si to vybavit. Prostě s tím musíte umět alespoň trochu zacházet. Jinak se vám stane, že to přeťápnete a budete celou noc někomu něco vykládat a nebo si nadšeně rovnat šuflík (nepřeháním), nebo naopak vytuhnete a všechno zapomenete. Je to prostě třeba velmi pečlivě ladit, mít ozkoušené dávky, které vám v učení pomohou, ale nepřekopnete se a vyspíte se. A naopak, musíte být pořád pod vlivem, jinak začnte tuhnout, ... Taky je riziko, že to nesedne a vy prostě zpsychotíte nebo tak něco. P.s. Pokud se chcete něco naučit na perníku a pak jít ke zkoušce - není to moc spolehlivá metoda. Znám pár lidí, které to pěkně vypeklo. A pak taky - zkušený zkoušející to na vás pozná ode dveří.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko