fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

transfuze

dada

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli když jsem byla cca pře jedním rokem po dobu cca 5-ti let občasným uživatelem pervitinu ( nikdy ne nitrožilně, v průměru dvakrát do měsíce, od té doby abstinuji ) mohu darovat krev. Dále by mě zajímalo, jestli jeho užívání, jak jsem jej popsala shora může mít trvalé následky na mém zdraví a případné negativní dopady na mé děti. Mnohokrát děkuji za odpověď!

Odpověděl: Pavel Kubů

Dárcem krve se můžete stát bez obav. První odběr je vždy podroben ještě vyšší míře zkoumání než odběry následující zda krev není infekčně ani jinak kontaminována. Nezanechalo-li popsané užívání pervitinu trvalé následky na Vaší psychice pak pravděpodobně žádné trvalé následky nepocítíte. O zdraví svých budoucích potomků nemusíte mít kvůli dřívější konzumaci pervitinu obavy. Vaše pohlavní buňky jsou ve vaječnících natolik dobře chráněny před zevními vlivy, že s trochou nadsázky řečeno o Vašich pervitinových jízdách nemají nejmenší tušení:)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko