fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

crack

Lydie

muže se mi něco přihodit,když pravidelně ale jen o sobotách skáču crack asi tak už tři měsíce? myslim tim závislost. děkuji.

Odpověděl: Bára Orlíková

Může. Crack má navíc velmi vysoký potenciál vyvolání závislosti (to znamená, že je velké riziko, že se k závislosti dopracujete a to poměrně rychle a navíc psychická závislost na cracku bývá poměrně silná). Krom toho se vystavujete dalším potížím, nejen závislosti. Asi jste sama tušila, jakou odpověď dostanete. Málokdo začíná s drogou tak, že si ji vezme jednou a od té doby jí bere denně, protože se stal okmažitě závislý. Závislost většinou začíná tak, že člověk bere pár týdnů či měsíců tak občas, třeba o víkendech... a pak zjistí, že ji bere i v průběhu týdne. A pak se začně přesvědčovat, že se vlastně ještě pořád nic neděje. I když už se děje. A pak si možná konečně připustí, že by o se o tom dalo uvažovat jako o závislosti. Bohužel vždycky až v okamžiku, kdy už je to dost daleko a cesta zpátky bývá docela obtížná. Asi jsem vás moc tou odpovědí neuspokojila. Jen mám starost, abyste za čas nezjistila, že jste ve velkých potížích a už se s tím nedalo moc hnout. Buďte na sebe opatrná. Nejlepší, co byste mohla udělat, je se cracku vyhnout. Když byste si o tom chtěla přes internet povídat dál, tak znovu napište.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko