fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Trava

Jan

Jake je minimalni potrebne mnozstvi marihuany chci-li ji uvarit napr.v mlece apod.aby byly ucinky srovnatelne s kourenim.Diky J.

Odpověděl: Bára Orlíková

Obávám se, že vám na tento dotaz nemůžeme odpovědět tak, jak byste si přál. Vzhledem k zaměření této poradny není možné tazatelům poskytovat návodné informace k užívání drog - to jistě pochopíte. Navíc to, na co se ptáte, závisí na tolika faktorech - od obsahu THC v užité droze až po vaše očekávání účinku... Mohu vám pouze poskytnout informace uveřejněné o cannabinoidech na našich stránkách, kde jsou některé údaje o rozdílech a rizicích při kouření marihuany nebo jiné konopné drogy oproti jejich požití: "Při požití je vstřebání velmi pomalé, nepravidelné, z hlediska průběhu bývá intoxikace daleko závažnější (důvodem je pozdní nástup účinku, proto i těžší odhad dávky než při kouření a délka intoxikace). Efekt nastupuje po delší době (první příznaky se objeví asi za 30 minut) a pomalu stoupá (vrcholu dosahuje po 1-5 hodinách), je proto větší pravděpodobnost předávkování, které s sebou sice nenese riziko úmrtí, ale může však vést k nepříjemně dlouhé intoxikaci s předem neodhadnutelným průběhem. Pro přípravu drogy k požití je důležité vědět, že účinná látka je rozpustná v tucích nebo v alkoholu."

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko