fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Bupropion a MDMA

niqa

Jake hrozi riziko pri dlouhodobem uzivani bupropionu a uzitim MDMA?

Odpověděl: Hana Skořepová

Dobrý den Niqa, 

 

děkujeme za dotaz. Každý jedinec může reagovat na kombinaci těchto dvou látek různě a také každá situace může probíhat různě. Bupropion je antidepresivum, které zvyšuje hladinu serotoninu. Zároveň MDMA také ovlivňuje uvolňování serotoninu v těle. Největším rizikem akutním je serotoninový syndrom s přehřátím, jeho riziko je zvyšováno okolní teplotou prostředí, excesivní námahou (např. tanec na párty) a nedostatečným příjmem mineralizovaných tekutin (velké ztráty profuzním pocením). Užití obou látek může mít závažné následky-zrychlený srdeční tep, závratě, záchvaty až k omdlení, nevolnost, vysokou tělesnou teplotu a potíže s trávicím traktem. Mohou se objevit i komplikace, kdy užíváním obou látek může zhoršit psychické obtíže- depresi, úzkostnost, nespavost, derealizace. 


Je potřeba si uvědomit rizika, kterým by se syn mohl vystavit a rozhodnout se s ohledem na jeho psychický a zdravotní stav. Pokud bupropion užívá delší dobu, tak má vytvořenou v těle hladinu účinné látky. Bude to trvat pár dní než tato hladina klesne. Medikaci užívá syn z nějakého důvodu a neměl by tedy svévolně přerušovat léčbu nebo k tomu užívat jakékoliv nealkoholové drogy či alkohol. 

 

Zkuste se synem o tom promluvit, ať zváží následná rizika.

Za poradnu 

HS

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko