fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jakou zvolit léčbu?

Jan

Dobrý den,

je mi 37 let a jsem dlouholetým uživatelem alkoholu (cca 20 let)a kokainu (cca 8 let). V poslední době se mi to již vymyká z rukou a rád bych se svými závislostmi skončil, protože negativně ovlivňují mně i moje okolí. Zaměstnání mám ve formě projektů - jeden mi právě skončil a mám několik měsíců volno. Práce je to poměrně intenzivní a časově i psychicky náročná a moje neduhy mi již začínají ovlivňovat i výkony v zaměstnání. Chtěl bych se zeptat, zda byste mi neporadili jaká by byla nejvhodnější forma léčby. Nastoupit někam do pobytového programu? Denní stacionář? Bohužel si nemohu dovolit strávit někde třeba 4 měsíce. Ale na druhou stranu chápu, že je taková forma asi nejúčinější.

Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověděl: Dana Pěčová

Dobrý den,

 

můžete pro začátek zvolit ambulantní léčbu, což obnáší 1x týdně konzultaci na hodinu s adiktologem a skupinovou terapii.

 

Pokud se Vám nebude dařit se svou závislostí zatočit, potom Vám nezbyde, než nastoupit do stacionáře nebo rezidenční léčby a čas si udělat.

 

Účinost léčby je vázaná na Vaši motivaci k abstinenci a změně životného stylu.

 

S pozdravem, za Poradnu Pěčová

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko