fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Známý alkoholik

Eva

Bývalý,,přítel", nyní je to už pouze známý..je bohužel těžký alkoholik,vypije denně několik lahví rumu a k tomu nějaké piva. Už alespoň měsíc nebo i déle jsem ho neviděla střízlivého, každý den je ožralý jako prase a nedá se s ním v takovém stavu mluvit, vulgárně po mě křičí,,je agresivní, hrubý. Pak jde spát ale další den zase začíná nanovo.Zpusobil mi už několik problémů tím že u nás bydlel a nadále dělá ostudu. Léčit se nechce. Myslela jsem že mu na mě záleží ale na prvním místě má chlast.. má na druhý den okno a nic si nepamatuje.. měla jsem růžové brýle.. po měsíci přijel zdaleka a ani ho nezajímám ja ale chlast. Řekla jsem, ať za mnou nechodí opilý,ale on si z toho nic nedělá. Kvůli mě nevydrží ani chvíli bez toho pití. . Předtím než odjel aspoň byl jak takž.. bohužel věřím že je ve skutečnosti hodný ale asi už to není on .Zhnusil se mi a mám na něho vztek..

Odpověděl: Dana Pěčová

Dobrý den,

 

Váš známý, jak píšete, má opravdu na prvním místě alkohol. Je těžce závislý, bohužel, není schopen, ani kvůli Vám, nepít.

 

Z Vašeho emailu není zcela jasné, zda to konstatujete, či máte nějaký dotaz.

 

Chápu, že jste v obtížné situaci, nejsem si jistá, zda mu můžete a chcete pomoc.

 

Pokud se nechce léčit, doporučuji mu neposkytovat žádnou finanční podporu, možná, že se vaše cesty v tomto případě  rozejdou.

 

Za Poradnu Pěčová

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko