fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Recidiva

Anonym

Dobrý den, pervitin jsem užíval s krátkými přestávkami přes čtyři roky, z toho ten poslední rok už byl opravdu tristní a začínal jsem si uvědomovat určité problémy/závislost. Nicméně odbornou pomoc jsem nevyhledal. Poznal jsem svojí budoucí ženu (nemá s drogami zkušenost a o mojí drogové kariéře jsem ji nikdy neřekl)a takřka ze dne na den skončil sám. Teď jsem ženatý, mám dvě děti stabilní zázemí skvělou, ale občas náročnou práci a o dvacet kilo více. Pervitin jsem neměl přes šest let a na drogy jsem si skoro ani nevzpoměl. Bohužel si mě našel ve slabou chvíli. Děti dávají zabrat a letos je v práci enormně náročná sezóna. A když jsem dostal nabídku neřekl jsem ne. Vše proběhlo “skvěle” práce jsem zvládl nad míru a i dojezd byl zvládnutelný. Potom se ale dostavila ohromná morální kocovina. Vím, že znovu začít nemůžu protože bych přišel o děti a ženu o které se musím postarat. Od té doby mě ale neustále přepadají chutě na drogu, které se střídají se strašným znechucením ze mě samotného. Na to, že bych to měl pod kontrolou nevěřím a naopak jsem přesvědčen, že návrat do starých kolejí by byl hodně rychlý. Nejhorší je, že jsem si myslel, že po těch šesti letech jsem zdravý člověk. Poradíte mi jak postupovat ? Jestli to jen vydržet, nebo se někam obrátit ? Jestli se tedy takovou “prkotinou” někdo zabývá. Chtěl bych aby jsem zůstal u tohohle uklouznutí a znovu do toho nespadl. Děkuji za odpověď.

Odpověděl: Dana Pěčová

 

Dobrý den,

 

zdá se, že máte problém se závislostí. Možná, než se trápit sám a vydržet to, bych vám doporučila obrátit se na adiktologickou ambulanci, kde můžete získat podporu, informace a provázení k abstinenci.Posílám kontakt na adiktologickou ambulanci SANANIM tel. 724 521 913, kde se můžete objednat.

 

http://www.sananim.cz/o-nas-1/adiktologicka-ambulance-a-adiktologicka-ambulance-pro-mladistve-aa.html

 

Za Poradnu Dana Pěčová

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko