fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

methadon

Simon

Dobry den. Pisu clanek o drogach a nepovedlo se mi zjistit kolik stoji methadon. Potreboval bych znat orientacni cenu. Diky S.

Odpověděl: Bára Orlíková

Pokud se člověk stane klientem metadonového substitučního programu, za poskytování metadonu neplatí nic (je to hrazeno z prostředků Ministerstva zdravotnictví). Kromě substitučních metadonových center není metadon pro klienty dostupný (tím myslím, že ho lékař jen tak nemůže předepsat na recept jako kupříkladu jinou substituční látku - Subutex, při velké snaze by se možná na černém trhu sehnat dal). Pokud se ptáte na výrobní cenu látky metadon, tak to vám z hlavy nepovím, ale náklady na její výrobu jsou poměrně nízké. Jestliže vám jde o tuto informaci, tak můžete zavolat do některého z metadonových center a tam by vám tuto informaci poskytli. Substituční jednotka při oddělení závislostí VFN, Apolinářská 4, Praha 2, tel.: 224 968 216, -225 (MUDr. Popov, MUDr. Bečka) nebo Centrum metadonové substituce DROP IN, Lannova 2, Praha 1, tel. 224 810 504 (MUDr. Veselý) nebo druhé substituční centrum DROP IN, Hvězdova 2, Praha 4, tel. 261 219 199 (MUDr. Randák).

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko