fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Nevim

Tomáš

Je možné získat závislost po dvouletém, pravidelném užívání konopí? A jestli jo, je stejně těžké se zbavit závislosti na konopí jako na tvrdých drogách?

Odpověděl:

Dobrý den Tomáši, pokud chce někdo zjistit svoji závislost, přijde mi jako nejjednodušší způsob vyzkoušet si od dané věci abstinovat. Vydržet např. minimálně měsíc neužívat (v tomto případě) konopí. Pak se uvidí, co to udělá. Jestli nepřijdou nějaké změny. Třeba nálad, fyziologické změny, apod. Na konopí je možné získat závislost. I když pravděpodobně by se jednalo o závislost psychickou, to znamená, že po vysazení nepřijdou abstinenční příznaky ve smyslu fyzických bolestí, ale spíš právě ty chutě, změny nálad,... Taky se závislost na konopí nezíská tak "snadno" jako na tvrdých drogách. Tím pádem by se zdálo, že zbavit se závislosti je u konopí jednodušší než u tvrdých drog. Záleží ale na tom, jak velká ta závislost je a jak silnou má dotyčný člověk vůli nebo jaké má sklony k závislostem. Pro někoho je těžké zbavit se závislosti třeba i "jen" na cigaretách. Kdybyste o tom třeba chtěl s někým ještě mluvit, můžete zavolat na naší poradenskou linku - 283 872 186.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko