fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Zápach z drog

Moncicak

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co se vyrábí za drogy,když je cítit něco jako spálený penicilin.Bylo to cítit u nás v domě.Hlášeno na policii před 2 lety,ale do teď se nic nestalo.Zápach tedy zmizel,když se to rozkřiklo.Lidé tam bydlí stejní,ale nejsem si jistá zda s tím přestali.
A ještě jsem se chtěla zeptat na zápach něco jako uvařený silný kafe,zda by se mohlo jednat také o drogy.Cítím to venku při venčení jen na určitém úseku pouze některé dny,je to velice silný zápach.Naposledy jsem měla pocit jako kdyby v tom byla ještě nějaká příměs..
Děkuji za odpověď

Odpověděl: Amrit Sen

Mončičáku, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Odpusťte, ale netušíme, jak je cítit spálený penicilin, nevíme ani, že by měly být chemikálie k výrobě drog cítit, jako silná káva, vyloučit to však nemůžeme. S trochou představivosti by se nějaké paralely možná mohly najít...

Znamená to, že si takto na dálku netroufáme posoudit zda se v místě Vašeho bydliště drogy vyrábí, či ne.

 

Nepíšete nic o pohybu osob kolem místa, kde by se mohly drogy vyrábět, nebo distribuovat. Ne vždy, ale často se v okolí takových míst dějí další neobvyklé věci.

 

Doporučuji Vám nahlásit Vaše obavy majiteli, nebo správci nemovitosti ve které bydlíte a zároveň podezření nahlásit policii, nejlépe signovaně, písemnou formou, pak se orgány budou muset případem vážněji zabývat. Pokud v domě bydlí děti, může Vás podpořit i OSPOD - orgán sociálně-právní ochrany dětí, tzv. "sociálka" Vašeho spádového úřadu.

 

Chápu, že se z mnoha důvodů nemusíte cítit bezpečně, ohrožením z otravy, výbuchu, požáru, kontaktem s "potenciálně nebezpečnými osobami", nebo jejich reakcí na Vás, pokud by se dozvěděly, kdo je iniciátorem případného kontaktu s orgány v trestním řízení. Tomu však lze bezpečně předejít. 

 

Proto Vám doporučuji, ještě, než zalarmujete policii, poradit se s pracovníky specializované bezplatné Právní poradny A.N.O., kteří Vám doporučí, jak nejlépe a bezpečně v takovém případě postupovat:

 

 

Právní poradna  A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

Telefon: 222 582 932
Mobil: 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

Web: http://poradna.asociace.org/

Webová poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Právní poradna A.N.O. je projektem bezplatné právní pomoci, určený uživatelům/bývalým uživatelům návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog) a gamblerům, rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči a ohroženým, či poškozeným lidem v souvislosti s drogovou problematikou.

 

P.P.ANO poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízíme nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.

 

Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultací a dále také prostřednictvím webové poradny a písemně.

 

Budeme rádi, když se ozvete a dáte vědět, jak se situace vyvíjí a jestli Vám bylo odpověď užitečná.

Přeji Vám vše dobré, Amrit Sen.

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko