fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Závislost na Kokainu

Dave

Dobrý den. Obracím se na vás s jistou věci a to ne nejspíše má závislost na kokainu.
V posledním půl roce až skoro třištvrtě roce jsem skoro obden užíval kokain, né v nějak velké míře ale užíval. Užíval jsem ho tak často že vlastně ani nevím proč, asi jen kvůli nějakému úniku či pocitu chvilkoveho štěstí., zároveň jsem na tom fungoval jak v práci tak v soukromém životě. Víceméně jsem po čase ani nevěděl zda na mě kokain nějak působí ba naopak , byly chvilky kdy jsem opravdu trpěl na neskutečnou rýmu a problémy s bolestmi obličeje a nosu ale i tak jsem dokázal si občas dat další a myslel si že mi to třeba pomůže. Vždy jsem si to vyčítal a věděl že je to zbytečné ale stejně jsem občas udělal tu věc znovu... zajímá mě jak se nejlépe takové věci dá zbavit zda je potřeba nějaká odborná pomoc nebo to lze vše ukončit sám. Nemám problém když třeba věc nemám u sebe. Tak si na to ani nevzpomenu že bych měl chuť ale jak je možnost tak jsem nikdy neváhal. Samotného mně to už štve že to takhle je. Necekam nějakou radu jak přestat. Vím že je to spis jen o hlavě a člověk musí sám. Spíš nevím proč dokážu na takovou věc jen pomyslet a dat si ji třeba sám jen pro chvilkove uspokojení. Začínám poznávat že jsem zbytečně unavený a nefunguji jak jsem byl zvyklej žít bez takové věci. Předem děkuji.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dave, dobrý den,

 

v podstatě jste si odpověděl vlastně sám. Kdybyste nepotřeboval odbornou pomoc a dokázal to zvládnout svépomocně, asi byste to už udělal, ale dle toho, co píšete, tak to asi nejde.

 

Nikdo Vás zavrhovat nebude, spíš je na pochvalu, že jste schopný a ochotný si to uvědomit, pojmenovat a přiznat. To je myslím dobrý krok k nějaké změně.

 

Bylo by rozumné to asi více podrobněji probrat v osobním kontaktu, kde je více prostoru, byl byste ochotný někam zajít?

 

MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko