fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Bratr a drogy

A.A.

Můj bratr měl před časem nějaké trable s drogovými dealery, které ho přvedly před soud. Hrozí mu podmíněný trest. Nedávno jsme zjistili ( od důvěryhodných svědků při objasňování vniknutí, pro pojišťovnu), že dřívější spolupachatelé (někteří stíhaní na svobodě,jiní též s podmíněnými tresty) zřejmě využili (byli tam viděni) v době naší nepřítomnosti naše užitkové auto jako laboratoř na výrobu drog. Ptáme se: Jak postupovat, aby nebyl během důkazního řízení ohrožen bratr, který čeká na soud a možná se na tom vůbec nepodílel (má novou známost,po dokončení studií je čeká svatba a možná už ho drogy netáhnou)? A co by následovalo, pokud by policie pojala podezření? (bratr je student a kdyby měl být vyloučen ze studií, nebo jen vystaven vyšetřovací vazbě,mohlo by ho to poškodit)

Odpověděl: Bára Orlíková

K tomu, abych vám mohla adekvátně odpovědět, by bylo potřeba více informací (a v tomto případě pravděpodobně i nahlédnutí do soudního spisu či dalších dokumentů). Takže se obávám, že to asi přes internet nevyřešíme. Mám pro vás ale další variantu - můžete se obrátit na Právní poradnu A. N. O., která se zabývá právním poradenstvím pro lidi, kteří se dostali v souvislosti s užíváním drog do právních problémů (nabídka služeb je i pro jejich rodinné příslušníky). Více informací najdete v pravém sloupci na této stránce, pod kolonkou Právní poradna nebo vlevo pod kolonou Drogy a zákony. Sídlíme v Letenské 17, na Praze 1. Můžete nás kontaktovat na tel 257 533 501 nebo e-mailem na ppano@asociace.org. Bára Orlíková, Právní poradna A. N. O.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko