fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Psychóza z Nedrog

Infustrial turbomachinery

Dobrý den, našel jsem si super zaměstnání,ale po 2 týdnech mě přímo v práci najela psychóza. Předchozí zkušenosti s drogami jsem mel, ale co jsem byl ty 2 týdny v práci, tak jsem nic nebral ani nekouřil trávu.( Nikdy jsem nebyl na ničem závislý...užíval js sice například extáze, ale závislý jsem nikdy nebyl)...jde o to, že mi prostě preplo a začal jsem vnímat realitu trošku jinak...no prostě náběh psychózy a že firma ve které dělám se mě snaží naverbovat do tajných služeb.( Vím že tohle je časté pro psychózy, ale v té firmě se děly fakt divný věci) a oddělení na kterém jsem pracoval byla kapitola sama o sobě... Protože jsem se bál spolupracovat s tajnyma službama, tak jsem podepsal výpověď dobrovolně. ( Vnímal jsem věci sice jinak, ale nebyl jsem mimo realitu, že bych byl okolí nebezpečný nebo nevěděl co dělám)...pokračovalo to tak, že jsem byl hospitalizovaný do léčebny...cpali do mě antypsychotika a nějak mě z toho dostali. Až jsem se z toho dostal a po nějaké době hledal zase práci, tak jsem se hlásil do stejné firmy tentokrát na dělnickou pozici. A jelikož jsem to řešil přez agenturu, tak jsem zatajil, že už jsem tam makal,protože kdybych řekl že jsem tam makal jen 2 týdny a jak to dopadlo, tak by mě hned vyškrtli...z agentury mě pak řekli že mě nevzali a důvod byl takový, že jsem tam údajně byl pod vlivem drog...problém je v tom, že já pod žádným vlivem nikdy v práci nebyl....jde o to, že tím co se stalo mi napsali někde do systému něco takového a tím mi nadobro zabouchli v dané firmě dveře...na psychiatrii mi brali moc a nic tam nenašli, nebo možná nějaké stopové zbytky trávy, což dokazovalo, že jsem sice zahulil ale rozhodně ne v posledních 10 dnech, protože mi to fakt přišlo jako tajné služby a nechtěl jsem si to posrat necítím takovym....jde s touto situaci nějak bojovat? Chápu že psychóza může najet i po delším neužívání drog, ale tohle mi přijde jako málo pravděpodobný scénář...není to náhodou tak, že musím podepsat nějakej papír, kde je verdikt o výsledku testu ? Nechápu jak mi mohli dát do záznamu, že jsem byl pod vlivem drog, když mě ani netestovali...a když už mě takhle "odepsali", tak nechápu, jak je možné, že mě pak ještě 3/4 roku co jsem byl doma chodily peníze větší,než bych si vydelal, když bych tam normálně pracoval...jde mi to, jestli to jde nějak napadnout, protože to co tam napsali není fair...děkuji za radu.

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás, a díky za důvěru i za dotaz. Bohužel vám v tuto chvíli moc neporadím. Jestli to chápu dobře, nejde ani tak o to, jak došlo k tomu, že jste měl v zaměstnání takové paranoidní stavy, jaké popisujete, ale hlavní problém je v tom, že firma, u které k situaci došlo, si bez vašeho vědomí, souhlasu, aniž by vám provedla testy, v dokumentaci uvedla poznámku o tom, že jste v zaměstnání užil drogy. Chápu to dobře? Pokud ano, pak bych se na vašem místě obrátila na Právní poradnu A.N.O., která má s podobnými případy zkušenosti a je v tomto směru povolanější než naše poradna zaměřená spíše na užívání drog. Kontakt přikládám:

 

Právní poradenství je poskytováno formou:

  • osobních konzultací na pracovišti Právní poradny Asociace na základě předchozího objednání
  • telefonických konzultací (tel.: 222 582 932, 736 760 701)
  • e-mailových konzultací (email: ppano@asociace.org)
  • písemných konzultací (adresa: A.N.O - Asociace nestátních organizací - Právní poradna, Koněvova 95, 130 00  Praha 3)
  • webové poradny ZDE
  • vzdělávacích akcí pro pracovníky pomáhajících zařízení
V tuto chvíli tedy snad alespoň takto.

S pozdravem,
Gabriela Minařík.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko